A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK

NAPSUGÁR MAGÁNÓVODA ZUGLÓBAN Beíratkozás a 2019 /2020 tanévre, már elkezdődött a 12- fős kiscsoportba. Jelentkezz: 06-70-337-4611

1144. Budapest Kőszeg utca 21.
1141. Budapest Mályva utca 24


06 70 / 337 4611
napsugarovim@gmail.com

Vélemények a Beszoktatásról.

 

  • Akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik, hogyan kezdik el, az óvodai kiscsoportot. Ha már járt bölcsödébe, akkor rutinosabbak lehetünk mi   szülők és a gyermekünk is. A legtöbb esetben könnyen megszokják a kisgyermekek az óvodát.
  • Nehezebb helyzetben vannak azok, akiknek ez az első alkalom a beszoktatásra.Az alábbi pár mondat mindenkire igaz!
  1. A gyermek akkor tudja megszokni az óvodát, ha a szülő maga sem bizonytalanodik.Tudja, hogy jó óvodát, óvó nénit választott, akikben és amiben maximálisan megbízhat.
  2. Sose figyeljük, hogy a másik gyermek mit tesz. Nem versenyzünk, a cél nem a minél gyorsabb, hanem a biztos beszokás.                                                                                                             Ezért ha van rá lehetőségünk, ne ösztökéljük, sürgessük a gyereket.
  3. Csak kis lépésekkel haladjunk, ha azt látjuk, hogy gyermekünknek erre van szüksége.
  • Nincs receptünk a beszoktatásra, hisz igaz az a mondás,:" ahány ember annyi féle". Van olyan gyermek aki pár nap alatt, van aki egy hét alatt szokja meg az új környezetet.

Hogyan történik nálunk a beszoktatás?- kérdezik sokan. Ezért megkértünk néhány szülőt, hogy írja le, hogyan élte meg Ő ezt az eseményt.

  • "Alex egy hét alatt beszokott. Az első nap én játszottam vele. Az óvónénik nagyon figyelmesen, néha néha kérdeztek valamit, amire ő félénken válaszolt. Azután egyre közelebb kerültek egymáshoz. Most így utólag azt gondolom, hogy a gyereken keresztül én lettem beszoktatva. "
  • "Olivér az első 3- nap el sem mozdult mellőlem. Az óvónénik apró ötletekkel vonták be a többiek játékába. Együtt hallgattuk a mesét, együtt ettük a zöldséget és a gyümölcsöt. A harmadik napon megtört jég, Olivér elindult a többiek felé, én el sem mozdultam a helyemről. Láttam az első lépéseit a közösségben és tudtam, jó helyen és kezekben van.  A mai napig örömmel indulunk az oviba, és nagyon nehezen hagyja ott a barátait délutánonként, amikor érte megyek,"