A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK

NAPSUGÁR MAGÁNÓVODA ZUGLÓBAN Beíratkozás a 2019 /2020 tanévre, már elkezdődött a 12- fős kiscsoportba. Jelentkezz: 06-70-337-4611

1144. Budapest Kőszeg utca 21.
1141. Budapest Mályva utca 24


06 70 / 337 4611
napsugarovim@gmail.com

ÚSZÁS

 
  • Az első és legfontosabb szempont, hogy az izmokra és csontokra gyakorolt hatása nagyon kiegyensúlyozott. Az izületek terhelése szinte elhanyagolhaó a "szárazföldi" sportokhoz képest. Gondoljunk csak arra, hogy nincsenek hiretelen nagy erőbedobások,esések, ütések. A sportsérülések valószínűsége a többi sportághoz viszonyítva nagyon kicsi, leszámítva persze a sakkot.

  • Az izmok és csontozat kedvező gyermekkori fejlődésének kulcszerepe van az időskori csontritkulás és más mozgásszervi betegségek megelőzésében!

  • Fontos az is, hogy az izmok közül szinte mindegyik részt vesz a mozgásban, ezért nagyon egyenletes az igénybevétel. Ezek lapján kifejezetten ajánlott mellkas fejlődési zavarok, gerincferdülés esetében.

  • Szempont a légzés javítása is. Úszás során nagy a szervezet oxigénigénye. Ennek következtében az állandó fokozott légzés miatt, hosszútávon nő a tüdő befogadóképessége, teljesítőképessége.

  • Az úszásoktatás a 16. kerület Erzsébetligeti uszodában folyik.

.