Környezetismereti foglalkozás

A gyermek a születésétől kezdve ismerkedik a környezettel, s az ismeretszerzés folyamata végül egy környezetbarát életvitel megvalósulását eredményezheti. Az óvodai nevelésben figyelembe vettük a családi nevelést, hiszen a családok életvitele, mindennapjai határozzák meg elsősorban a gyermek attitűdjeit, szokásait, kommunikatív képességeit.

A foglalkozások alkalmával megismerkednek az évszakokkal, ehhez tartozó gyümölcsökkel, zöldségfélékkel, állatokkal melyek a ház körül élnek. Megtanulják a közlekedés alapvető szabályait, az egyes közlekedési eszközöket.

A csoportban élősarkot gondoznak, részt vesznek a kertben a virágok, növények ültetésében, gondozásában, a csoportoknak saját kis vetetményes kertje van. Ellátogatunk a Mackóparkba, az állatkertbe, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem mintagazdaságába, ismerjük a közeli Madárerdő. Utazunk Vonaton, HÉv-en, Metrón, Buszon és Villamoson. Külön gyűjtjük a papírt, műanyagot, és házatartási hulladékot. Szeretjük a természetet, és óvjuk-védjük azt!

Tudni szeretné, hogy a Napsugárovi teknősbékáját,

miért nevezték el a gyerekek " Kutyának"?

Szeretné látni, hogy milyen madáretetőt készítünk télire a madarainknak?

Kíváncsi arra, hogy miért van mindenkinek esőkabátja és gumicsizmája?

Jöjjön el, és nézze meg, hogyan vigyázunk és ügyelünk a természetre!
Egyeztessen időpontot:
70 337 4611