A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK

NAPSUGÁR MAGÁNÓVODA ZUGLÓBAN Beíratkozás a 2019 /2020 tanévre, már elkezdődött a 12- fős kiscsoportba. Jelentkezz: 06-70-337-4611

1144. Budapest Kőszeg utca 21.
1141. Budapest Mályva utca 24


06 70 / 337 4611
napsugarovim@gmail.com

Mese-Vers-Báb foglalkozás

  • A verselés és a mesélés élmény a kisgyerekek számára.
  • A mese és a vers emberi kapcsolatokra tanít, mélyíti az önismeretet, segíti a világ megismerését. A mese és a vers legtágabb értelemben tanít.
  • A mesélővel való személyes kapcsolatban a gyermek nagy érzelmi biztonságban érzi magát, s a játéktevékenységhez hasonlóan a mesehallgatás, belső képvilágot jelenít meg. A belső képalkotásnak ez a folyamata a gyermeki élményfeldolgozás egyik legfontosabb formája. A belső képteremtés képességének kifejlődése nélkül lehetetlen az olvasóvá válás, amely e foglalkozási ág távlati, lényegi feladata.
  • Szükséges az is, hogy a gyerekek kézbe vegyék, nézegessék a könyveket, amelyekben kedves meséik, verseik találhatók.

  • Az óvodáskorú gyermekek számára a bábozás kiemelt fontosságú lehet. A kisgyermek, ahogy kezébe veszi a bábot, az megmozdul, „életre kel”. Ez hamar felkelti a gyermek figyelmét, majd „hangot ad neki”, ami által megkezdődik a varázslat. A játékosság mellett segít összefüggéseket, élményeket megértetni, átélni, ezáltal teret ad a képzeletnek. Bábozás során a gyermek birtokolja a bábot, irányítja és mozgatja azt, míg mögötte ő személytelenné válik. Ez a helyzet a gátlások oldását és az önbizalom növelését segíti elő; pl. dadogó gyermek a báb szerepben gyakran folyékonyan beszél, hiszen nem ő beszél…
  • Bábozás során a gyermek következmények nélkül jelenítheti meg gondolatait, vágyait, félelmeit, amire különben nem lenne módja.
  • A báb bármilyen tulajdonsággal felruházható, és emellett a gyermek bármilyen érzését kiélheti vele szemben. A bábozás felszínre hozhatja a gyermek mélyében elraktározott kudarcokat és félelmeket. Ezekre a lelki folyamatokra épít a bábterápia.

Szeretné hallani, hogy milyen sok verset-mondókát ismerünk?  Akarja látni, hogy milyen sok bábunk van? Szeretné megismerni a legkedvesebb mesénket?

Jöjjön el, és nézze meg, hogy mennyi mindent ismerünk már!
Egyeztessen időpontot:
+36 70 337 4611