A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK

NAPSUGÁR MAGÁNÓVODA ZUGLÓBAN Beíratkozás a 2019 /2020 tanévre, már elkezdődött a 12- fős kiscsoportba. Jelentkezz: 06-70-337-4611

1144. Budapest Kőszeg utca 21.
1141. Budapest Mályva utca 24


06 70 / 337 4611
napsugarovim@gmail.com

Válassza óvodánkat, ha az Ön számára sem mindegy, hogy milyen óvodába küldi gyermekét!

2012.11.06 00:00

Sokan – akik az otthonoktatás elkötelezett hívei – a kötelező óvodába járás ellen vannak. Nem értik, hogy egy gyermek számára miért jobb a fejlődése szempontjából, ha nem az anya mellett, hanem egy idegen közegben tölti napjai nagy részét.

Ha a gyermek számára nincs lehetőség bekerülni egy közösségbe az iskola előtt, akkor túlságosan dominánssá válhat a személyisége, így igen nehezen tud alkalmazkodni, nehezen tud meghallgatni másokat és társai nem fognak érvényesülni mellette. Vagyis barátai sem lesznek, mert mindenki igyekszik őt elkerülni és ő sem fog senkivel társas kapcsolatot kialakítani.

Persze sok szülő számára riasztónak tűnik a hagyományos pedagógián alapuló, a férőhely-hiány miatt 25-30 fős csoportokkal működő óvoda. Ez érthető is, hiszen itt sokszor jogos az aggodalom, hogy egy pedagógus – legyen bármilyen képzett is – nem képes egyszerre ennyi gyerekkel foglalkozni, figyelni rájuk. Emellett még a közös foglalkozások is minden gyermek számára ugyanazok, nem az egyéni szintre szabott, vagyis a gyerekek közül némelyik számára unalmas lesz az adott feladat, némelyik számára pedig túlságosan megterhelő. A sikerélmény pedig egyik esetben sem jelentkezik.

A MAGÁNÓVODÁBAN kiscsoportokban foglalkozunk a gyermekekkel, a pedagógus minden gyermekre tud figyelni és képes összeállítani számára olyan feladatokat, melyet képességének és fejlettségi szintjének megfelelnek, vagyis a gyermek örömmel végzi el azt és a feladat megoldása során sikerélményben is van része.

Emellett segítséget nyújt a gyermek számára abban is, hogy megtanuljon alkalmazkodni: minden óvoda egy kis közösség – figyelni kell másokra, meg kell őket hallgatni, segíteni kell nekik stb. Ugyanakkor ezt várjuk el a társainktól is. Az óvoda tehát segít a közösségi kapcsolatok kialakításában is: a barátságok kialakításában például az óvoda a legtökéletesebb helyszín.

Ezért érdemes tehát a (magán)óvodát választani: segíti a gyermeket a társas kapcsolatok kialakításában, megtanítja alkalmazkodni és a kreatív feladatok során fejleszti is képességeit.

Óvodánk egy nyugodt, derűs, szeretetteljes légkört biztosít az Ön gyermeke számára, hiszen így érhető el, hogy a kisgyermek számára öröm legyen az óvodába járás valamint, hogy később a társadalom értékes tagjává válhasson; egy olyan emberré, aki megértéssel fordul mások felé, aki nyitottan kezeli a társadalmi problémákat és aki boldogan és kiegyensúlyozottan éli mindennapjait.

Nálunk minden gyermekkel éreztetjük egyéniségét, azt, hogy ő egy egyedi individuum, hiszen hisszük, hogy csak e gyermekek csak ekképp képesek elfogadni társaik különbözőségeit, mivel felismerik, hogy ők is ugyanolyan mértékben egyediek, mint a többiek. Ennek köszönhetően pedig képesek együtt játszani és tanulni.

A gyermekekkel tehát megtanítjuk, hogy egyediségükön keresztül mégis egy közösséghez kapcsolódnak.Mivel minden gyermeket egyedi, különös önálló személyiségnek tekintünk, így óvodánkban a gyermekek számára egyéni, sajátos fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést dolgozunk ki és alkalmazunk.

Ez igen könnyen megvalósítható, hiszen a kis létszámú csoportokban magasan képzett pedagógusok foglalkoznak az Ön gyermekével, hogy számára az óvodai évek a lehető legszebben és leghasznosabban teljenek el.

Óvodánkban a tanulás csakis játékos formában történik, hogy a gyermekek könnyedén elsajátítsák a különböző ismereteket. Különösen figyelünk a környezetvédelem nevelésre, és az egészséges életmód szokásainak kialakítására, formálására.

Emellett az Ön gyermekét különböző játékokon keresztül hatékony kommunikációra tanítjuk, hogy később könnyen ki tudja magát fejezni az egyes szituációkban.

Bármilyen észrevétele, vagy kérdése van,

az alábbi telefonszámon bővebb felvilágosítást tudunk Önnek nyújtani!

06 70 337 4611

Hívjon bennünket!