NYELVOKTATÁS

Miért tartjuk fontosnak , hogy a gyerekek egész nap

hallják és használják az angol idegen nyelvet a csoportjainkban?

A kisgyermekek a legnyitottabbak a nyelvi ingerekre. Spontán nyelvelsajátítás, ami megspórolja a későbbi fáradságos nyelvtanulási munka egy részét. Játékba és mindennapi tevékenységbe szervesen beépülő, idegen nyelvű ingerek – ezek esetében nem kell félni, hogy plusz terhelést jelentenek.

Mivel kommunikációs helyzetben, és nem tanítási helyzetben találkozik a gyermek az idegen nyelvvel, ez némileg az anyanyelvi környezetet szimulálja. Ennek az a haszna, hogy később nem kell félni attól: a nyelvet ugyan tudja, de nem mer megszólalni. A gyermeket ugyanis még nem bénítja az a félelem, hogy nem szabályos, amit mond. Ez a stresszmentesség alapja.

A kisgyermek és óvodás korban, a gyermek képes nyelvtani szabályok „megérzésére”. Minél később kezdi a nyelvtanulást, annál inkább rákényszerül arra, hogy a szabályokat tudatosan vésse be, így azokat spontán alkalmaznia is nehezebb lesz. A korán elsajátított nyelv kiejtésében jóval nagyobb tökéletesség érhető el.

A nyelvtanulás  nálunk kaland a gyerekek számára. Az angolos óvónnéni a délelőtt folyamán a csoportos óvónénikkel együtt dolgozik,viszont, csak angol nyelven beszél a gyerekekhez. Játszik velük, belefolyik a foglalkozásokba, részt vesz a mindennapjaikban, így spontán és önkéntelenül tanulják, és sajátítják el az angol szavakat, verseket, mondatokat, szóhasználatokat. A nagycsoportosok a nap délutáni szakában ismerkednek ugyanígy az angol nyelvvel.

Hogyan  segítjük a gyerekek nyelvoktatását,  hogyan oldjuk meg a párhuzamos nyelvhasználatot? 

Jöjjön el, és nézze meg!
Egyeztessen időpontot:
70 337 4611