BEIRATKOZÁS

2020. április hónapban kezdődtek meg a beiratkozások, a 2020/2021 tanévre.

A jelenlegi kialakult helyzet miatt, megoldást kellett találnunk, hogy az új beiratkozóink, miképpen nézhetik meg intézményünket. Ennek folyományaként, 2020 április 18-napjától, minden szombatra lehet időpontot egyeztetni az alábbi telefonszámon: +36 70 337 4611.  Látogatóinktól azt kérjük, hogy mindenkin legyen, arcmaszk, és kesztyű.

Ezzel a kisfilmmel szeretnénk kedvet adni ahhoz, hogy időpontot egyeztessetek  2020. április 18-napjára, illetve ettől a naptól állandó jelleggel szombati napokra: TELEFONÁLJ:  +36 70 337 4611

FONTOS TUDNIVALÓ

Tisztáznunk kell, néhány dolgot a Magán Óvodákkal kapcsolatban. A Magán-Óvodák is rendelkeznek mindazokkal a jogokkal, amivel az Önkormányzati Óvodák is rendelkeznek, vagyis  3- 6 éves korig foglalkozhatnak a gyermekekkel, és készíthetik fel őket iskolaérettségre.

Minden Magánóvoda, és minden Önkormányzati Óvoda Ellenőrzési jogkörrel rendelkező legfelsőbb hivatala, a Kormányhivatal, az Oktatási Hivatal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési ágazata., és nem utolsó sorban a Fenntartó, akinek törvényben meghatározott kötelezettségei vannak az Intézmények törvényes fenntartásával kapcsolatban, s akit fent nevezett intézmények rendszeresen számonkérnek, valamint ellenőrzik az intézmények működését. Ezek az ellenőrzések, általában 2- évente történnek.

ELSŐ LÉPÉSEK

A Magán -Óvodákba a gyerekek nem címlista alapján kerülnek be.  Ezért beiratkozásról, minden Magán Óvodának egy befogadó nyilatkozatot kell kiállítania. Ez az irat igazolja, hogy az érintett gyermek a Magán-Intézménybe egy meghatározott időponttól pl: 2020 szeptember 01- napjától, fogja megkezdeni, a Köznevelési törvényben szabályozott kötelező óvodai látogatást.

Ezt a dokumentumot kell eljuttatni abba az Önkormányzati Óvodába, ahová a gyermek körzetileg tartozik. Az irat kézhezvétele után, az Önkormányzati Óvoda 5- napon belül értesítést küld a Magán-Óvoda felé, hogy tudomásul vette a beiratkozást. Az irat megérkezésekor, minden Magán-Óvoda kötelezettsége, hogy intézményébe beíratott gyermekek nevét, a gyermek lakcímével megegyező, Önkormányzat Jegyzőjéhez eljuttassa.