A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK, ezért Önbizalmat növelünk, közösséget építünk. 

Immáron 20 esztendeje várjunk Zugló szívében, barátságos környezetben, gyerekközpontú oktatással-neveléssel a gyermekeket. Kis csoportlétszámmal, egyénre szabott odafigyeléssel óvjuk-védjük a kicsiket és nagyokat. Tudjuk, hogy a szülő legféltettebb kincse a gyermek, mi igyekszünk barátságosan, sok-sok választható sporttal, foglalkozással színesíteni mindennapjaikat, egyénre szabva. 

Kis létszámú csoportokkal, állandó pedagógusokkal, nagy kerttel immáron két jól megközelíthető helyen fogadjuk őket. Célunk az, hogy ez egy második otthona legyen a gyermekeknek és óvó-féltő környezetben, pozitív hangulatban fejlődhessenek. Az úszás, a zumba, a sakk, a balett, a görkorcsolya, a foci szabadon válaszható, a játékos angol oktatás viszont a "Napsugárovisok" mindennapjainak része. Munkánk legfontosabb visszajelzése, hogy az iskolában jól teljesítő, már kirepült "gyerekeink" is szeretettel látogatnak vissza hozzánk. 

Egy kis bepillantás a napjainkba.

Minden szülőt szeretettel várunk, hogy személyesen is megtapasztalhassa, mit is tudunk nyújtani a gyerekeknek kicsi csoportokban, állandó gárdával.

Időpont egyeztetés: + 36 70 337 4611

Beszoktatás

 Sokan, akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik, ahogy elkezdi a kicsi az óvodai kis-csoportot. Amennyiben már járt bölcsődébe a gyerek, akkor rutinosabbak lehetünk mi szülők és a gyermekünk is.            A legtöbb esetben könnyen megszokják a kisgyerekek az óvodát, volt már gyermekünk, aki néhány perc után az első napon haza is küldte az édesanyját. Nehezebb helyzetben vannak azok, akiknek ez az első alkalom a beszoktatásra. Nekik szeretnénk most segíteni a következőkben:

A gyermek akkor tudja megszokni az óvodát, ha a szülő maga sem bizonytalankodik. Tudja, hogy jó óvodát, óvó nénit választott, akikben, és akiben maximálisan megbízhat.

Sose figyeljük, hogy a másik gyerek mit tesz. Nem versenyzünk, a cél nem a minél gyorsabb, hanem a biztos beszokás. Ezért, ha van rá lehetőségünk, ne ösztökéljük, sürgessük a gyereket.

Csak kis lépésekkel haladjunk, ha azt látjuk, hogy gyermekünknek erre van szüksége. Ilyenkor szinte új otthonra talál, mi pedig megteszünk mindent azért, hogy biztonságban érezhesse magát.

Hogyan történik nálunk a beszoktatás? - kérdezik sokan.

Az első napon 9,30 és 10- óra között érkeznek a szülők a kicsikkel, minden gyermeket csak 1- szülő kísér, és az első napon ők együtt fedezik fel a csoportszobát és az udvart, az óvó néni igyekszik finoman barátkozni a gyermekekkel. Amikor a kisgyermek úgy dönt, hogy neki arra a napra már elég volt az oviból, akkor elindulnak haza. Természetesen ebédre is maradhatnak a kicsik, sőt van aki már az első napon egész nap bent játszik, a szeme sarkából azért a szülőt figyelve. 

A második napot az első nap tapasztalataiból építjük fel, így mindenkivel egyéni beszoktatást tudunk kialakítani. Néhány "Napsugárovis" anyukát megkértünk, hogy írja le, hogyan élte meg ő ezt az eseményt!

" Alex egy hét alatt beszokott. Az első nap én játszottam vele. Az óvó-nénik nagyon figyelmesen, néha néha kérdeztek valamit a fiamtól, amire ő félénken válaszolt. Néha úgy éreztem a gyerek az óvó-néni segítségével engem szoktat be, nem is a gyermeket.

"Kata az első három nap el sem mozdult mellőlem. Az óvó-nénik, kis ötletekkel bevontak bennünket a játékokba. Együtt hallgattuk a mesét, együtt ettük a zöldséget és a gyümölcsöt. Valahogy úgy éreztem, nem is a gyermekemet szoktatják be, hanem engem. Amikor én már egy csöppet sem aggódtam, a gyerekem nyugodtan leült játszani. A negyedik napon bekísértem a gyereket, és elmondtam neki, hogy én most kiülök az öltözőbe, és olvasni fogok. Kata rábólintott. Azt kérte, hogy az ajtó legyen nyitva. Így is történt. Mire észbe kaptam, már az ebédhez készültek. Ettől a naptól kezdve nem volt gond többé a beszoktatás." 

Kíváncsi vagy arra, milyen légkörben élünk? Egyeztess Időpontot: +36 70 337 4611