BESZOKTATÁS

A 2024/ 2025 TANÉV BEÍRATKOZÁSÁT, 2024. JANUÁR 31. NAPJÁVAL KEZDJÜK MEG. 

RÉSZLETES ADATOT EZEN AZ OLDALON TALÁLSZ: https://www.ateovid.com/csoportok/

Sokan, akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik, ahogy elkezdi a kicsi az óvodai kis-csoportot. Amennyiben már járt bölcsődébe a gyerek, akkor rutinosabbak lehetünk mi szülők és a gyermekünk is.   

EGYSZERŰ, DE HATÉKONY MÓDSZERREL TÖRTÉNIK NÁLUNK A BESZOKTATÁS.

  • Nem kell szobatisztának lenni
  • Ha otthon már elkezdted a szobatisztaságra nevelni a gyerekedet, kérlek ne akard azonnal a cumit is elvenni tőle.
  • Használhatja a cumiját.
  • Behozhatja az alváshoz használt, kedvelt holmiját 
  • Ha hozzánk iratod be a gyermekedet, számolj vele, hogy TALÁN, egy hétig IS eltart a beszoktatás. Ez nem törvényszerű. A gyermek érdekeit nézzük, ez a legfontosabb neked is és nekünk is. 
  • Folyamatos kommunikációban lehetsz a gyermeked óvodapedagógusával, s ez, nem csak a beszoktatási időre vonatkozik, hanem azon túl is. 
  • Kérlek csak a te gyerekedre koncentrálj, ne más gyerekére. Ne hasonlítsd össze a saját gyerekedet a máséval. Nem működik, hisz belőled is csak egy van, egyedi vagy, és kiváló, Ő is az.
  • Hagyd, hogy az óvodapedagógusok, kezdeményezzenek a gyerekednél, adj nekik lehetőséget. 
  • Napról, napra építjük fel a beszoktatás menetét. Nincs előre leírt forgatókönyv. A gyermekhez alkalmazkodunk.

EGYSZERŰ ÉS NAGYON HATÉKONY MÓDSZER A BESZOKTATÁSRA. 

Az első napon 9,30 és 10- óra között érkeznek a szülők a kicsikkel, minden gyermeket csak 1- szülő kísér, és az első napon ők együtt fedezik fel a csoportszobát és az udvart, az óvó néni igyekszik finoman barátkozni a gyermekekkel. Amikor a kisgyermek úgy dönt, hogy neki arra a napra már elég volt az oviból, akkor elindulnak haza. Természetesen ebédre is maradhatnak a kicsik, sőt van aki már az első napon egész nap bent játszik, a szeme sarkából azért a szülőt figyelve. 

A második napot az első nap tapasztalataiból építjük fel, így mindenkivel egyéni beszoktatást tudunk kialakítani. Néhány "Napsugárovis" anyukát megkértünk, hogy írja le, hogyan élte meg ő ezt az eseményt!

" Alex egy hét alatt beszokott. Az első nap én játszottam vele. Az óvó-nénik nagyon figyelmesen, néha néha kérdeztek valamit a fiamtól, amire ő félénken válaszolt. Néha úgy éreztem a gyerek az óvó-néni segítségével engem szoktat be, nem is a gyermeket.

"Kata az első három nap el sem mozdult mellőlem. Az óvó-nénik, kis ötletekkel bevontak bennünket a játékokba. Együtt hallgattuk a mesét, együtt ettük a zöldséget és a gyümölcsöt. Valahogy úgy éreztem, nem is a gyermekemet szoktatják be, hanem engem. Amikor én már egy csöppet sem aggódtam, a gyerekem nyugodtan leült játszani. A negyedik napon bekísértem a gyereket, és elmondtam neki, hogy én most kiülök az öltözőbe, és olvasni fogok. Kata rábólintott. Azt kérte, hogy az ajtó legyen nyitva. Így is történt. Mire észbe kaptam, már az ebédhez készültek. Ettől a naptól kezdve nem volt gond többé a beszoktatás." 

TUDTAD, HOGY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN, A GYEREKEK NEM TUDÁSA ANNAK KÖSZÖNHETŐ, HOGY AZ ALAPVETŐ KÉPESSÉGEIK NEM VOLTAK FEJLESZTVE AZ ÓVODÁBAN?    

AZ  Interaktív tevékenységek OLYAN MOTIVÁLT  LEHETŐSÉGEK, AMIN ÖRÖMMEL VESZNEK RÉSZT A GYEREKEK, MELY SORÁN KÉPESSÉGEIKET TUDJUK MEGNÖVELNI.


 Egyeztessen Időpontot: +36 70 337 4611