A SIKERES JÖVŐ MEGALAPOZÁSA AZ ÓVODÁBAN KEZDŐDIK

NAPSUGÁR MAGÁNÓVODA ZUGLÓBAN Beíratkozás a 2019 /2020 tanévre, már elkezdődött a 12- fős kiscsoportba. Jelentkezz: 06-70-337-4611

1144. Budapest Kőszeg utca 21.
1141. Budapest Mályva utca 24


06 70 / 337 4611
napsugarovim@gmail.com

BESZOKTATÁS

Sokan, akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik, ahogy elkezdi az  óvodai kiscsoportot.

Ha már járt bölcsődébe, akkor rutinosabbak lehetünk mi  szülők és a gyermekünk is.  A legtöbb esetben könnyen megszokják a kisgyerekek az óvodát.

Nehezebb helyzetben vannak azok, akiknek ez az első alkalom a beszoktatásra. Az alábbi pár mondat mindenkire igaz!

  • A gyermek akkor tudja megszokni az óvodát, ha a szülő maga sem bizonytalankodik. Tudja, hogy jó óvodát, óvó nénit választott, akikben, és amiben maximálisan megbízhat.
  • Sose figyeljük, hogy a másik gyerek mit tesz. Nem versenyzünk, a cél nem a minél gyorsabb, hanem a biztos beszokás. Ezért, ha van rá lehetőségünk, ne ösztökéljük, sürgessük a gyereket.
  • Csak kis lépésekkel haladjunk, ha azt látjuk, hogy gyermekünknek erre van szüksége.

Nincs receptünk a beszoktatásra, hisz igaz a mondás, "..ahány ember annyi féle...."

Van olyan gyermek aki pár nap alatt, van aki egy hét alatt szokja meg az új környezetet.

 Hogyan történik nálunk a beszoktatás? - kérdezik sokan. Ezért megkértünk néhány anyukát, hogy írja le, hogyan élte meg Ő ezt az eseményt!
  • " Alex egy hét alatt beszokott. Az első nap én játszottam vele. Az óvónénik nagyon figyelmesen, néha néha kérdeztek valamit a fiamtól, amire ő félénken válaszolt. Néha úgy éreztem a gyerek az óvónéni segítségével engem szoktat be, nem is a gyermeket. "
  • " Olivér az első három nap el sem mozdult mellőlem. Az óvónénik, kis ötletekkel bevontak bennünket a játékokba. Együtt hallgattuk a mesét, együtt ettük a zöldséget és a gyümölcsöt. Valahogy úgy éreztem, nem is a gyermekemet szoktatják be, hanem engem. Amikor én már egy csöppet sem aggódtam, a gyerekem nyugodtan leült játszani. A negyedik napon bekísértem a gyerket, és elmondtam neki, hogy én most kiülök az öltözőbe, és olvasni fogok. Olivér rábólintott. Azt kérte, hogy az ajtó legyen nyitva. Így is történt. Mire észbe kaptam, már az ebédhez készültek. Ettől a naptól kezdve nem volt gond többé a beszoktatás." 
Látogass el hozzánk, légy vendégünk egy próbanapra!
 
 Egyeztess időpontot:
 
+36 70 337 4611