BLOG    "Hasznos ötletek gyerekekről, nem csak szülőknek."

 

Nagyanyám mindig azt mondta, hinni kell a csodákban, az ember lelke nem élhet folyton a rideg jelenben. Ahhoz, hogy teremteni tudjunk, néha varázsolni, kápráztatni kell, játszani kell a fantáziánkkal. Kell, hogy megelevenedjen köröttünk a világ, csodálatos lények bújjanak elő a szőnyeg alól és a szekrényből, akik segítségével álmodhatunk egy szebb...

Minden szülőnek fontos, minden szülő azt szeretné, ha a gyermeke a győztesek közé, a győztes típusba tartozna, és amibe csak belekezd, abba sikeres lenne.

Elcsépelt mondat, közhely, egymás után lévő szavak, amit le sem kellene írni. Mindenki tudja! Mindenki érti! Mindenki használja!

Szabályok szerint kell élnie a gyereknek is, és hogy ezek mennyire szűkek vagy tágak, te döntöd el. Ennek ellenére azt tudnod kell, hogy a gyerek: NEM kutya! Nem idomítjuk, hanem neveljük. Na de hogyan, amikor épp rossz fát tesz a tűzre? Nagyon sokat mond el rólad az, milyen módon bünteted a gyereket.

Folyton változik a világ, az ízlés és a mesekínálat. Nehéz dolgod van, ha igazán jó mesekönyvet akarsz venni a gyermekednek. Némelyiknek a szövege jó, másiknak csak a képe, fotója, rajza... Viszonylag ritka, hogy a minőségi könyv ne csak a jó papírt jelentse.
Először is a legkisebbeknek úgynevezett tárgy-képeskönyvet kell beszerezned: egy oldalon...

A társadalom nagy része túlsúlyos, ezt biztosan tudod. De hogy a gyerekek is egyre nagyobb arányban ducik, egyre kisebb kortól, azt csak az elmúlt években állapították meg a kutatók.
Ki mondhatná meg, hogy mi az "átlag"? És honnan kezdődik a túlsúly? Mindenesetre ne gondolkozz, ha úgy érzed, a gyermeked kicsit többet hízik a kelleténél, hanem...