BLOG    "Hasznos ötletek gyerekekről, nem csak szülőknek."

 

Nem hiszek a büntetésben! A büntetés soha nem visz előre. Emlékszem, amikor gyerekek voltunk, a szomszédban lakott egy fiú, akit folyton fegyelmeztek, számunkra érthetetlen volt, de szinte mindenért azonnal büntették, s ahogy telt az idő, nagyon gyakori lett a fizikai büntetés is. Egy napon megkérdeztem tőle, hogy nem fáj-e neki, amikor...

Nagyanyám mindig azt mondta, hinni kell a csodákban, az ember lelke nem élhet folyton a rideg jelenben. Ahhoz, hogy teremteni tudjunk, néha varázsolni, kápráztatni kell, játszani kell a fantáziánkkal. Kell, hogy megelevenedjen köröttünk a világ, csodálatos lények bújjanak elő a szőnyeg alól és a szekrényből, akik segítségével álmodhatunk egy szebb...

Minden szülőnek fontos, minden szülő azt szeretné, ha a gyermeke a győztesek közé, a győztes típusba tartozna, és amibe csak belekezd, abba sikeres lenne.

Elcsépelt mondat, közhely, egymás után lévő szavak, amit le sem kellene írni. Mindenki tudja! Mindenki érti! Mindenki használja!

Szabályok szerint kell élnie a gyereknek is, és hogy ezek mennyire szűkek vagy tágak, te döntöd el. Ennek ellenére azt tudnod kell, hogy a gyerek: NEM kutya! Nem idomítjuk, hanem neveljük. Na de hogyan, amikor épp rossz fát tesz a tűzre? Nagyon sokat mond el rólad az, milyen módon bünteted a gyereket.