„A gyerek célja nem más, mint felnőni, s ha felnőtt, úgy fog dolgozni, ahogyan játszott!„

2021.03.23

Kezdő pedagógus koromban, egy idős tanárom, sokszor mesélt Kató néniről.

Kató néni, a békebeli időkben élt, generációknak segített, s számtalan gyermeket nevelt és oktatott. Azt vallotta nem csak a gyerekeket kell tanítani, hanem a szülőknek is kell segítség, a gyermeknevelésben. A pedagógusnak és a szülőnek, közösen kell dolgoznia abban, hogy a gyermek sikeres legyen az életben. Sokszor elmondták: "A gyerek célja nem más, mint felnőni, s ha felnőtt, úgy fog dolgozni , ahogyan játszott! "

Férjével, aki neves tanár hírében állt, sok figyelmet fordítottak arra, hogy tanítványaik a lehető legsikeresebbek legyenek!

Miért fontos, érdekes ez?

Lassan itt a beiratkozás időszaka. A gyerekek egy része iskolába, a másik része óvodába fog jelentkezni! Nem választható, be kell íratni az óvodába 3- éves kortól.

Sokan kérdezik: Miért kell egy igazán jó óvoda? Minek a magánóvoda?

NEM tudok nyilatkozni, állami óvodákról, és más magánóvodákról sem.

AMIT BIZONYOSSÁGGAL ÉS TAPASZTALATBÓL TUDOK MONDANI:

A gyermek célja, felnőni. A szülő és az óvodapedagógus közös feladata, hogy a gyermek már az óvodában, olyan optimális alapozást kapjon, ami segíti őt abban, hogy sikeres felnőtté válhasson. Az óvodapedagógus egy s-z-a-k-e-m-b-e-r, akinek feladata, célja a gyermek meglévő képességeit maximum szintre fejleszteni. Ugyanakkor látnia szükséges, melyek a gyermek azon hiányzó képességei és készségei, amikkel foglalkoznia kell, vagy elő kell csalogatnia, az általa megtanult, és begyakorolt játékos tevékenységek segítségével. Mindezt létfontosságú úgy, megoldania, hogy a gyermek számára biztosítsa a játékosságot, hisz a gyermek elsődleges tevékenysége a játék, ezen keresztül tanul és gyakorol.

A szülőnek és óvodapedagógusnak egy azon célja kell, hogy legyen. Ez a cél nem lehet más, mint sikerélményt, tapasztalatot, tudást nyújtani a gyermeknek, hogy elérje célját, és sikeres felnőtté váljon.

IGEN, hazabeszélek! Magánóvodát vezetek, egy nagyon jól felszerelt, és szakmailag képzett óvodapedagógusokból álló közösséget. Vannak eredményeink, mert:

  • A szülőkkel csapatmunkát végzünk!
  • Fontos számunkra a gyermek fejlődése, még a legapróbb is.
  • 1- csoportban maximum 12-gyermek jár, közel azonos életkorúak.
  • Csoportonként, 2- szakképzett óvodapedagógus dolgozik a gyermekekkel
  • Minden gyermekre jut idő, minden gyermekkel foglalkozunk, és fejlesztjük a képességeiket.
  • A gyerekeink okosak és jól neveltek, kedvesek és szeretetteljesek.
  • A gyerekeink örömmel érkeznek az óvodába, és gyakran nehezen indulnak haza.
  • A játékos interaktív foglalkozásokon, örömmel vesznek részt, motiváltak, érdeklődőek a természet, környezetük, zene-tánc, mese-vers, számolás-mérés, torna-mozgás, kézművesség iránt.
  • A nagycsoportosainkon már látható, hogy szeretnek tanulni, szeretnek tudni, szinte minden érdekli őket. Beszélgetnek egymással, kommunikálnak a felnőttekkel is, elmondják, elmesélik az elképzeléseiket, választékosan beszélnek. Iskolaérettekké váltak.

A gyerekeké a jövő, s nekünk felnőtteknek biztosítanunk kell, hogy sikeres jövőjük legyen. A TE OVIDBAN, szülők és óvodapedagógusok összefogva ezen dolgozunk.

Te mit szeretnél? Hogyan gondoskodjanak a gyermekedről?