MINDEN ÚJ ÉLET........

2021.01.31

Minden új élet kezdete, egy üres lapokból álló könyv!

Emlékszel, mit éreztél akkor, amikor kiderült babát vársz? Emlékszel arra az érzésre? Semmivel nem tudod összehasonlítani. Ez az érzés a legfelemelőbb és legerőteljesebb érzés.

Nincs hasonlatos hozzá semmi, leszámítva a mesékből hallott, elképzelt erőt, amikor a királyfi leszámol a hétfejű sárkánnyal és GYŐZ. A győzelmi mámor, a győztes érzés, talán kifejezi ezt az érzést. TALÁN!

Kilenc hónap. KILENC HÓNAP, ami összeköt a gyermekeddel egy élő -tápláló zsinórral, amint keresztül minden rezdülésedet érzi, és minden rezdülését érzed.

Hiszem ez nem csak testi, hanem szellemi kapcsolat is, jelentsen ez bármit is, néha megfoghatatlan, és misztikus, de valljuk be így van.

Ez a kilenc hónap rólatok szól, anyáról és a benne lévő gyermekről, s a fentieket figyelembe véve, nem hiába mondják ezer éve ezt a kapcsolatot, áldott állapotnak.

Amikor megszületik a gyermek, hirtelen megváltozik minden. Rengeteg, számolhatatlan okos ötlet, tanács, javaslat vesz bennünket körül. A környezetünkben lévő összes ember a jóakarónk lesz. Kéretlenül mondják a javaslatokat: -hogyan kell pelenkázni, mikor egyen a gyerek, te mit egyél, hogy legyen tejed, mikor altasd, mikor vidd ki a levegőre, és sorolhatnám.

Ki az, aki neked, a legkompetensebb személy? Nincs Ilyen? Mindenkinek van, hisz mindenkinek van anyukája, sőt a párodnak is van anyukája.

Ez a két anyuka IGEN fontos szerepet tölt majd be az életedbe, és a gyermeked életébe különösen. ŐK A NAGYMAMÁK, s legérdekesebb dolog, amit róluk tudnod kell, hogy minden esetben a legjobbat akarják az unokáiknak, s ettől a pillanattól kezdve nem számolnak azzal, mi a jó neked, csak az unoka nézőpontját tudják felvenni.

Találhatsz még ezen kívül is, kompetens személyt a környezetedben: védőnő, gyermekorvos, s a barátnők soraiban is szét lehet nézni, s gyakorta a testvérek, unokatestvérek is sikeres tanácsadók lehetnek. Van néhány nagyon jó könyv is ami segítséget tud nyújtani a 0-3- éves korig, gyermeked nevelésében.

Minden esetben tartsd szem előtt, hogy a te gyermekedet senkihez nem lehet hasonlítani, ő egy különleges egyéniség, egy olyan emberke, akinek a tulajdonsága, egyéni képességei senkihez sem hasonlíthatóak. Egy új üres lapokból álló könyv van a kezedben, és ezt a könyvet a megfigyeléseid alapján kell megírnod.

A legcélravezetőbb a gyermek életében, amikor a szülők, megfigyelik a saját gyermekeiket. A kisgyermekek nem tudnak beszélni, de sírásuk vagy jókedvük mérőként szolgálhat, így a jó tanácsokat, szakemberek által megosztott javaslatokat összevetve a megfigyelésünkkel sikeres saját, egyéni módszert tudunk alkalmazni a számunkra legértékesebb személynél, a gyermekünknél. 

Rigó Éva